- قیمتگذاری در گوگل ادز و انواع استراتژیهای قیمت گذاری هوشمند ادوردز
- بررسی و مقایسه بهترین ابزارهای آنالیز سرعت سایت
- همه چیز در مورد الگوریتم برت گوگل (GOOGLE BERT)
- آموزش تصویری اتصال سرچ کنسول به گوگل آنالیتیکس
- تاثیرگذارترین تکنیکها و راهکارهای سئو سایت
- بهترین افزونه وردپرس برای افزایش سرعت سایت کدام است؟
سئو به خصوص در قسمت سئوی on-page بخشهای زیادی دارد و ممکن است مدیران سایتها از برخی قسمتهای جزئیتر غافل بمانند. همین بخشها میتوانند برای شما نقاط قوت تلقی شوند و شما را از رقیبانتان متمایز سازند. یکی از مهمترین آنها سئو تصاویر است.
سئو تصاویر علاوه بر اینکه بسیار ساده است، از اهمیت بالایی نیز از نظر رقابتی برخوردار است. در این مقاله ابتدا نگاه دقیقتری به اهمیت این موضوع میاندازیم و سپس شما را با نحوه انجام آن آشنا میکنیم.
چرا سئو برای تصاویر هم باید انجام شود؟
تا کنون هر چه در مورد سئو شنیدهایم همه مربوط به متن و کلیدواژه میشده؛ اما جالب است بدانید تصاویر نیز در سئو نقش دارند. برای نمونه، تصاویر در تجربه کاربری (UX) یا سرعت سایت بینهایت مهماند.
برای اینکه قضیه را بهتر درک کنید تصور کنید وارد سایتی میشوید که شبیه یک فایل ورد فقط پر از متن است روی یک پسزمینه سفید، بدون هیچ تصویری! چنین وبسایتی نهتنها قابل اعتماد نیست بلکه مطالب آن در ذهن نخواهد ماند.
طبق تحقیقاتی که انجام شده، اگر محتوا عکس داشته باشد احتمال اینکه کاربر آن را بخواند 80 درصد افزایش خواهد یافت و بعد از آن نیز 64 درصد بیشتر مطالب آن را به خاطر خواهد داشت.
- بهبود سئو صفحه وب
با توجه به تمام آنچه گفته شد، متوجه شدیم که تصاویر بخش مهمی در تجربه کاربران در یک صفحه وب ایفا میکنند. دقیقاً به همین دلیل برای سئو هم اهمیت دارند. چراکه الگوریتمهای گوگل به رفتار کاربران؛ که در تجربه کاربری منعکس میشود؛ توجه میکنند. برای مثال معیارهای زیر نشاندهنده رضایت یا عدم رضایت کاربر از صفحه است که وجود تصاویر در صفحه نیز تأثیر زیادی بر آن خواهد داشت:
- نرخ پرش (Bounce Rate)
- مدت زمانی که کاربران در صفحه میمانند
آنچه تا اینجا گفته شد اثر غیرمستقیم تصاویر بر سئو بود؛ اما با بهینهسازی یا سئو تصاویر میتوان از آنها به طور مستقیم برای بهبود سئو صفحه استفاده کرد. کاربران متوجه سئو شده بودن تصاویر نمیشوند اما خزندههای موتورهای جستجو میتوانند متن پشت تصاویر را بخوانند.
- نمایش تصاویر سایت در جستجوی images
علاوه بر اینها، وقتی تصویر سئو شده باشد، میتواند در جستجوی تصاویر گوگل نیز نمایش داده شود. به این ترتیب شما نهتنها از کاربران جستجو وب بلکه از میان کاربرانی که از جستجوی تصاویر استفاده میکنند نیز میتوانید بازدیدکننده بگیرید و تعداد بازدیدکنندگان سایت خود را افزایش دهید.
بیشتر بخوانید: سئو چیست
7 نکته کاربردی برای سئو عکس
برای هر عکسی که در وبسایت خود استفاده میکنید نکات زیر را رعایت کنید تا برای موتورهای جستجو بهینهسازی شده باشند.
- از تصاویر باکیفیت و مرتبط استفاده کنید
این نکته برای تجربه کاربری بسیار اهمیت دارد. تصویری که به متن ربطی نداشته باشد برای کاربر گیجکننده خواهد بود. همچنین اگر تصویر تار بوده یا خوب برش نخورده باشد صفحه را زشت و غیرحرفهای میکند.
هر یک عکسی که استفاده میکنید باید بهطور واضح با متن صفحه مرتبط بوده و ظاهر خوبی به صفحه ببخشد.
- از تصاویر تکراری موجود در اینترنت استفاده نکنید
استفاده از تصاویر کپی از سایتهای دیگر در بسیاری از سایتهای ایرانی رواج دارد که صد در صد از نظر سئو کار اشتباهی است. ترجیح اول این است که خودتان تصاویر وبسایتتان را با دوربین بگیرید یا با فتوشاپ تهیه کنید. در غیر این صورت میتوانید تصاویر باکیفیت موجود در وب را دانلود کرده و با برنامههای ویرایش عکس تغییراتی را بر روی آنها به وجود بیاورید و سپس از آنها استفاده کنید تا گوگل آنها را کپی تشخیص ندهد.
- اسم فایل را شخصیسازی کنید
این کار بسیار ساده و در عین حال جالب است؛ چون هر کسی این کار را انجام نمیدهد.
به این منظور، قبل از اینکه عکس را در وبسایت خود آپلود کنید، آن را در فتوشاپ باز کنید و از منوی فایل > file info اطلاعات مورد نیاز مانند اسم فایل، کلیدواژه، نام سایت، نام برند و... را وارد کنید. معمولاً کاربران متوجه این اطلاعات نخواهند شد، اما موتورهای جستجو به این طریق اطلاعات بیشتری در مورد محتوای صفحه و کلیدواژههای آن به دست میآورند.
- از تگ Alt استفاده کنید
این بخش از صفحه را نیز کاربران نخواهند دید، اما خزندههای موتور جستجو از آن برای دیدن محتوای عکس استفاده میکنند. در واقع وارد کردن تگ alt مهمترین کار در سئو عکس محسوب میشود؛ چراکه موتورهای جستجو قادر به دیدن و تشخیص تصاویر نیستند و فقط با خواندن تگ آلت میتوانند متوجه موضوع عکس بشوند. وقتی موتورهای جستجو به موضوع عکس پی ببرند میتوانند آن را در جستجوی تصاویر نیز نمایش بدهند در غیر این صورت عکس شما در بخش تصاویر به نمایش در نخواهد آمد.
تگ آلت باید توصیفی از تصویر شما باشد که در عین حال کلمات کلیدی متن اطراف آن را نیز در بربگیرد. این توصیف علاوه بر اینکه نباید خیلی طولانی باشد باید طوری نوشته شود که افراد نابینایی که از assistant برای خواندن مانیتور استفاده میکنند با شنیدن آن متوجه محتوای تصویر بشوند.
- اندازه مناسب را نسبت به کیفیت پیدا کنید
این قسمت کمی ممکن است مشکل باشد؛ چون ما هم میخواهیم عکسمان باکیفیت بالا باشد و هم نمیخواهیم انقدر بزرگ باشد که سرعت لود صفحه را پایین بیاورد. سرعت صفحه هم یکی از معیارهای سئو سایت است که بر تجربه کاربری اثرگذار است. وقتی سرعت صفحه پایین باشد، کاربران باید تا لود شدن صفحه صبر کنند و این بر احساسشان نسبت به سایت اثر منفی خواهد گذاشت.
میتوانید با استفاده از نرمافزارها یا وبسایتهای کاهشدهنده حجم عکس بدون افت کیفیت، به راحتی سایز عکس را کاهش دهید. این کار را قبل از بارگذاری تصویر در سایت انجام دهید. کاهش سایز تصویر از دیگر نکات مهم سئو تصویر است که تقریباً تمام سئوکاران حرفهای انجام میدهند. یکی از بهترین سایتهای رایگان کاهش سایز تصویر بدون افت کیفیت، سایت tinypng است.
- فرمت مناسبی برای تصویر انتخاب کنید
سه فرمت اصلی برای تصاویر وجود دارد که باید تفاوت بین آنها را بدانید تا بتوانید با توجه به هدفتان فرمت مناسب را انتخاب کنید:
- JPG
یکی از رایجترین فرمتهای تصویر، فرمت JPG است. چون این فرمت سایر تصاویر را کوچک میکند و در اکثر دستگاهها ساپورت میشود میتوان گفت بهترین گزینه برای تصاویر محسوب میشود. اما کیفیت تصاویر JPG به خوبی PNG نیست. به علاوه از پسزمینه بی رنگ (transparent) پشتیبانی نمیکند.
- PNG
فرمت PNG برای تصاویری به کار میرود که نیاز به رزولوشن بالایی دارند. در ضمن این فرمت از یک توضیح متنی هم پشتیبانی میکند که برای سئو تصاویر خوب است. اما مشکل اصلی تصاویر PNG حجم بالای آنها نسبت به فرمتهای JPG و GIF است. از همین رو بیشتر برای تصایر پیچیده و تصاویری که متنی در خود دارند استفاده میشود.
- GIF
این فرمت تصویری نسبت به دو فرمت قبلی نمیتواند طیف وسیعی از رنگها را نشان دهد و بنابراین کیفیت پایینتری هم دارد. اما برتری آن نسبت به دو فرمت قبلی در قابلیت نمایش تصاویر متحرک است. فرمت GIF برای بنرها معمولاً به کار میرود.
- تصاویر را به نقشه سایتتان اضافه کنید
گوگل از مدیران وبسایتها میخواهد برای اینکه صفحات سایتشان بهتر خزیده و ایندکس شود، یک نقشه سایت در کنسول گوگل ثبت کنند. برای بهینهسازی تصاویر سایتتان میتوانید یک نقشه سایت تصاویر جداگانه تهیه کنید و آن را نیز در کنسول گوگل به ثبت برسانید. همچنین وارد کردن تصاویر در نقشه سایت اصلی نیز امکانپذیر است.
اگر از وردپرس استفاده میکنید میتوانید با پلاگینهای موجود یک نقشه سایت تصاویر برای سایتتان تهیه کنید. از جمله این پلاگینها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Google XML sitemap for images
- Undira all images sitemap
در سئوی تصاویر دو حالت امکان پذیر است: با توجه به اینکه علاوه بر محتوای متنی، نام تصاویر سایت نیز توسط موتورهای جستجو خزیده میشوند، بسیار مهم است که تصاویر دارای نام با معنی و مرتبط با کلمات کلیدی باشند. همچنین مهمتر از نام فایل تصاویر، تکمیل تگ ALT با کلمات کلیدی اصلی و فرعی است. همانطور که میدانید، زمان بارگذاری صفحات سایت، یکی از فاکتورهای بسیار مهم در دو نسخه دسکتاپ و موبایل است. بنابراین باید بر روی تصاویر فشردهسازی به نحوی انجام شود که کمترین کاهش کیفیت را داشته باشیم. فرمت JPEG مناسبترین فرمت تصویر برای سایت محسوب میشود.
آیا سئوی تصاویر در بهبود رتبه سایت تاثیرگذار است؟
آیا نام تصاویر بر سئوی سایت تاثیرگذار است؟
چگونه تصاویر را برای موتورهای جستجو بهینه کنیم؟
مهم ترین فاکتور سئو تصاویر چیست؟
جمع بندی
سئو تصاویر تقریباً کار سادهای است، حتی میتوان گفت سادهتر از سئو متن و سئو خارجی! فقط کافی است کمی وقت صرف کرده و یک عکس باکیفیت و مرتبط پیدا کنید. سپس آن را با برنامههای ویرایش عکس متناسب با هویت سایت و محتوای صفحه خود تغییر داده و با توجه به اطلاعاتی که در این مقاله داده شد آن را بهینهسازی کنید. به این وسیله برای صفحات سایتتان یک امتیاز بیشتر در صفحه نتایج جستجوی وب و همچنین صفحه نتایج تصاویر خواهید گرفت.
سلام وقت بخیر برای اینکه بتونیم اندازه ی مناسبی برای تصویر پیدا کنیم بجز آزمون و خطا روش دقیق تری پیشنهاد میکنید؟ با قرار دادن عرض و ارتفاع روی حالت 100% درسته مناسب سازی برای دستگاه های مختلف رو بدست میاریم ولی کیفیت تصاویر اسیب میبینه ، اگر هم عرض و ارتفاع های متفاوت بزنیم ظاهر پست نامناسب بنظر میاد ، واقعا این موضوع کلافم کرده ممنون میشم کمک کنید
در حال حاضر بهترین روش استفاده از خصوصیت srcset است، در واقع باید برای اندازه های مختلف صفحه نمایش، تصاویر مربوط به همان اندازه باید نمایش داده شود تا سرعت صفحه و حجم دانلود و پهنای باند به درستی مصرف شود.