هر کس که با سئو سر و کار دارد میداند که بهینهسازی درست و حسابی سایت بدون ابزارهای سئو امکانپذیر نیست. استفاده از ابزارهای سئو که این روزها خیلی هم متنوع شدهاند، باعث بالا رفتن سرعت و دقت کارها شده است. اصلا برخی فعالیتهای سئویی را بدون ابزار نمیتوان انجام داد. این روزها دنیای سئو پر از ابزارها و افزونههای رنگارنگ با کاربردهای مختلف است. از ابزارهایی که به صورت آنلاین در سایتها ارائه میشوند گرفته تا افزونههای سئو گوگل کروم آنقدر زیاد شدهاند که حتی میتوان گفت کار انتخاب آنها سختتر شده است.
تنوع بالای ابزارها و افزونههای سئو از یک سو باعث شده امکانات بیشتری در اختیار کاربران قرار گیرد. از سوی دیگر هیچ ابزار و افزونهای کامل نیست. به همین دلیل انتخاب مجموعه ابزارهایی که بهترین و کاملترین امکانات را فراهم کنند، سخت شده است. اگر شما هم در انتخاب ابزار سئو موردنیازتان به مشکل برخوردهاید، نگران نباشید. در این مقاله از جت سئو به سراغ معرفی بهترین افزونههای گوگل کروم در سئو رفتهایم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا با بهترین و کاملترین لیست افزونه سئو گوگل کروم آشنا شوید.
Moz
اعتبار دامنه یا domain authority به همراه اعتبار صفحه یا page authority دو ابتکار سایت moz برای نشان دادن اعتبار صفحات سایتها هستند. این دو پارامتر امتیازی را برای اعتبار هر سایت یا هر صفحه از سایت در نظر میگیرند. این امتیاز ارتباط مستقیمی با رتبه صفحات در گوگل دارد. Moz برای راحتی کاربران افزونهای برای گوگل کروم ساخته که به راحتی میتوانید از آن استفاده کنید. این افزونه سئو گوگل کروم به راحتی در هنگام وبگردی در دسترس شما خواهد بود. بدین ترتیب که امتیاز DA و PA هر سایتی را که به آن وارد شوید، برای شما نمایش میدهد.
بیشتر بخوانید: سایت موز چیست؟ معرفی و آموزش سایت moz
SimilarWeb
در فضای وب محبوبیت همه چیز است. زیرا همه ما نیاز به ترافیک ورودی بیشتر داریم. آنهایی که محبوبیت بیشتری دارند، ترافیک بیشتری هم جذب میکنند. اگر میخواهید تحلیل دقیقی از میزان ترافیک سایتهای مختلف به دست بیاورید، کاربردیترین پیشنهاد افزونه similarweb است. با نصب این افزونه سئو گوگل کروم دیگر نیازی نیست برای گرفتن اطلاعات به سایت آن وارد شوید.
این افزونه در ابتدا میزان ترافیک ورودی در شش ماه گذشته را به همراه نرخ پرش کاربران، مدت زمانی که کاربران در سایت حضور داشتهاند و همچنین تعداد صفحاتی را که در هر بازدید دیدهاند، به شما نشان میدهد. در ادامه میتوانید ببینید کاربران سایت از کدام کشورها آمدهاند. اما شاید جذابترین قسمت این افزونه بخش آخر آن باشد. جایی که نشان میدهد کاربران سایت از کجا آمدهاند. در واقع شما میتوانید درصد کاربرانی که از موتورهای جستجو وارد سایت شدهاند را ببیند. همچنین درصد کاربرانی که از شبکههای اجتماعی آمدهاند یا کاربرانی که به طور مستقیم با وارد کردن آدرس در مرورگر به سایت شما سر زدهاند. این اطلاعات تحلیل دقیقی هم از عملکرد کانالهای مختلف دیجیتال مارکتینگ شما به دست میدهد.
Redirect Path
شاید Redirect Path افزونه چندان شناخته شدهای نباشد. اما واقعیت این است که استفاده از آن برای سئوی تکنیکال یک «باید» به شمار میآید. هنگامی که روی سئوی یک سایت کار میکنید، ممکن است برخی چیزها در گذر زمان تغییر کنند. مثلا ممکن است ساختار آدرسدهی صفحات را عوض کنید. برخی صفحات را پاک کرده و برخی دیگر را با هم ادغام کنید. در این حالتها معمولا آدرس URL صفحات سایت تغییر می کند. داشتن این افزونه به شما کمک میکند متوجه اشتباهات احتمالی در این تغییرات شوید. Redirect Path به شما نشان می دهد آدرس کدام صفحات به درستی ریدایرکت شدهاند و کدام یک دچار خطا هستند.
بیشتر بخوانید: ریدایرکت چیست؟ معرفی انواع ریدایرکتها 301، 302 و 307
Buzzsumo
وقتی در حال گشت و گذار در صفحات وب هستید، خواه ناخواه زمانی را به خواندن مقالات مختلف اختصاص میدهید. زمانی را برای گرفتن اطلاعات بیشتر در مورد موضوعات مورد علاقه و زمانی را به خواندن مقالات سایتهای رقیبتان اختصاص میدهید. اما اگر در این میان بخواهید میزان تعامل و بکلینکهای مقالات سایتهای رقیب را بدانید، چه کار میکنید؟ اینجا Buzzsumo به کمک شما میآید. با نصب این افزونه سئو گوگل کروم در صفحه هر مقالهای که باشید، کافی است روی افزونه کلیک کنید تا میزان اشتراکگذاری آن مقاله در فیس بوک، پینترست، ردیت و توییتر را مشاهده کنید. همچنین تعداد لینکهایی که از صفحات دیگر گرفته را هم میتوانید ببینید.
Check My Links
لینکها از آن دسته مباحث سئو تکنیکال هستند که هر چقدر وقت روی آن بگذارید، نتیجه بهتری میگیرید. در واقع همانقدر که برای تحلیل رقبا و یا بررسی ریدایرکتها وقت میگذارید، لازم است برای بررسی و تحلیل لینکهای سایت هم وقت بگذارید. البته لینکهای خارجی تنها لینکهایی نیستند که برای شما رتبه خوبی به دست میآورند. بلکه لینکهای داخلی هم در صورت توجه لازم میتوانند به اندازه لینکهای خارجی نتایج مثبت داشته باشند.
این افزونه به شما کمک میکند با ورود به هر صفحه تعداد لینکهای داخلی آن را بدانید. این کار را هم برای صفحات سایت خودتان و هم برای صفحات سایت رقبا میتوانید انجام دهید. نکته جالب توجه این افزونه سئو گوگل کروم این است که هر لینک داخلی را به صورت هایلایت نشان داده و اگر تمایل داشته باشید، میتوانید اطلاعات جزییتری از آن لینک را هم به دست آورید.
Pagespeed Insights
زمان لازم برای بارگذاری صفحات سایت نه تنها بر نرخ تبدیل (Conversion Rate) کاربران تاثیر دارد بلکه بر رتبه شما در گوگل هم تاثیر جدی دارد. به خصوص امروزه که نزدیک ۶۰ درصد جستجوها در گوگل با موبایل انجام میشود، سرعت بارگذاری سایت اهمیت بیشتری هم پیدا کرده است. با استفاده از افزونه Pagespeed Insights به راحتی میتوانید بفهمید چه کارهایی باید در هر صفحه از سایتتان انجام دهید تا سرعت بارگذاری آن را افزایش دهید.
این افزونه در ابتدا گزارشی از زمان بارگذاری سایت در کامپیوترهای خانگی و موبایلها نمایش میدهد. در صورتی که هرکدام از زمانها زیاد بود، میتوانید با کلیک روی گزینه NEED MORE به اطلاعات جزییتر و دقیقتری دسترسی پیدا کنید. این اطلاعات شامل مواردی مثل زمان بارگذاری اجزای مختلف صفحات سایت و همچنین خطاهای موجود در صفحات سایت میشود. با پیدا کردن خطاهای صفحات و رفع ایرادات آنها به سرعت میتوانید رتبه خود را ارتقا دهید.
بیشتر بخوانید: جستجوی ناشناس یا incognito چیست و چه کاربردی در سئو دارد؟
Ninja Outreach
اگر به لینکسازی اهمیت ندهید، هرچقدر هم روی سئو داخلی خود کار کنید، قرار نیست رتبه خوبی بگیرید. شاید این کار یکی از خستهکنندهترین و طاقتفرساترین قسمتهای سئو باشد اما چارهای نیست. گاهی مجبورید به سراغ تک تک سایتهایی که به نظرتان مناسب آمدهاند بروید.
شما باید بتوانید با آنها ارتباط برقرار کنید تا آنها را ترغیب کنید به مطالب سایت شما لینک بدهند. افزونه Ninja Outreach به شما کمک میکند از خستهکننده بودن این مسیر کم کنید. بدین ترتیب که با وارد شدن به هر سایت لیست کلیه ایمیلهای مرتبط با آن سایت را به شما نشان میدهد. با این کار به راحتی میتوانید با قسمت موردنیازتان تماس بگیرید و تقاضای خود را مطرح کنید.
Fatrank
یکی از ابتداییترین نیازهای هر سئو کاری این است که بداند سایتش در هر کلمه کلیدی چه رتبهای کسب کرده است. برای این کار شما میتوانید از افزونه Fatrank هم استفاده کنید. کافی است در بالای صفحه اصلی سایتتان روی این افزونه سئو گوگل کروم کلیک کنید. با وارد کردن هر کلمه کلیدی، رتبهای که در آن کسب کردهاید را به شما نشان میدهد.
Serpstat
Serpstat ابزاری است که میتوان گفت همه نیازهای یک سئوکار را یک جا پاسخ داده است. تحقیق کلمات کلیدی، نمایش رتبه در هر کلمه کلیدی، تحلیل لینکها و همچنین تحلیل رقبا از جمله نیازهایی است که این افزونه در اختیارتان میگذارد. افزونه سه قسمت اصلی دارد: قسمت اول به پارارمترهای سئوی داخلی اختصاص دارد، قسمت بعدی به تحلیل صفحه و قسمت آخر هم به تحلیل کل دامنه میپردازد. اطلاعاتی شامل میزان ترافیک ورودی، ده کلمه کلیدی برتر، تگهای متا و... را با این افزونه سئو گوگل کروم میتوانید ببینید. بسیاری از امکانات این افزونه رایگان بوده و تعدادی از آنها نیاز به خرید اشتراک دارند. اما کاربران نسخه رایگان میتوانند در هر روز تا 100 درخواست و در هر پنج ثانیه یک درخواست را اجرا کنند.
Keywords Everywhere
Keywords Everywhere شاید محبوبترین افزونه سئو گوگل کروم است. چرا که میتواند به طور کامل نیازهای شما در تحقیق کلمات کلیدی را پوشش دهد. با نصب این افزونه با جستجوی هر کلمه در گوگل، لیستی از عبارات مرتبط با آن را به شما نشان میدهد. شما همچنین میتوانید از لیستها خروجی بگیرید و لیستی از کلمات کلیدی مهم تهیه کنید. چیزی که کار با این افزونه را خیلی راحت کرده، این است که در همان صفحه جستجوی گوگل کار میکند و نیازی به باز کردن صفحه جداگانهای ندارد.
جمعبندی
از آنجا که فعالیتهای سئو گستردگی و تنوع زیادی دارند، انجام تک به تک آنها به وقت و انرژی زیادی نیاز دارد. به همین دلیل ابزارهایی در فضای وب ارائه شدهاند تا برخی از این فعالیتها را در یک جا جمع کنند. ابزارها و افزونههای سئو گوگل کروم راهی برای انجام کارهای سئو با راحتی و سرعت بیشتر هستند. درواقع امروزه بدون این ابزارها به سختی میتوان فعالیتهای سئو را انجام داد. در این مطلب لیست ده پلاگین گوگل کروم برای سئو را ارائه دادیم. این لیست کاملترین و بهترین افزونههای گوگل کروم در سئو را در اختیارتان می گذارد. برای تحقیق کلمات کلیدی، سئوی داخلی و لینکسازی به راحتی میتوانید از این افزونههای سئو گوگل کروم استفاده کنید.